Take a minute to write an introduction that is short, sweet, and to the point.

Café Klotet, 2024

Ett 30-tal pallar med sitsar klädda i Tärnsjö plymåläder samt en lång soffa klädd i Tärnsjö plymåläder med matchande ryggdynor i sammet från Pierre Frey. Förutom det som syns i bild klädda vi även in barpanelen till det öppna köket samt lindade räcken till deras vinkylar.

Ett samarbete med Corint Studio och Vikens Hantverkeri. Foto: Colgate Photography 

Sturehof, 2023

Tillverkades i samarbete med CAJ möbler som snickrat den platsbyggda inredningen, DinellJohansson vilka ritat inredningen samt Mikael Blomgren, interior project manager. 

Foto: Tapetseriet Stockholm 

Atrium vårdcentral, 2023

Soffor och textil inredning av vårdcentralens lokaler anpassade till en sjukhusmiljö. Dynor med urinskydd, avtagbar, tvättbar klädsel i tyg från Kvadrat. Ett samarbete med Modana Form, ritat av Note Design Studio. 

Foto: Atrium Vårdcentral

Gustaf Westman Objects, 2023

Hylla och soffbord stoppade och klädda i tyg från Kvadrat med dekorativa korsstygn. Ett annorlunda projekt då två möbler som vanligtvis inte faller på möbeltapetserarens bord skulle kläs till deras showroom i Stockholm. 

Foto: Tapetseriet Stockholm 

Samsen Atelier, 2021 och 2023

Spciealtillverkade dynor klädda i tyg från Kvadrat. Inredning ritat av Note designstudio. 

Foto: Joakim Ono Johansson

Klarna HQ, 2022

Ett kul och annorlunda uppdrag där vi fick stoppa och klä in en enorm receptionsdisk i rosa, fluffig fuskpäls. Ett samarbete med Lindholm & Co, ritat av Studio Stockholm. 

Foto: Per Kristiansen

Riche Fenix, 2022

Ett roligt samarbete mellan Corint Studio, CAJ möbler och Vikens Hantverkeri. Sofforna och bänken är tillverkade i 100 % naturmaterial av linneväv, hairlock, ullfilt, ullvadd och klädda i Elmo Soft. 

Foto: Christopher Hunt

Fåtölj till NK utställning, 2022

Ritad av professor Andreas Nobel till utställningen Moving forward 2022 på NK i Stockholm. Stomme i furu, stoppning av tagel, kokosfiber & ullvadd. Klädsel av linneväv från Nevotex och Astrid. Såhär beskriver Andreas projektet:

”Vi tog fram en fåtölj som var ganska experimentell vad gäller såväl stoppning, klädsel som design. Grundidén med projektet var att arbeta tillsammans, parallellt med hantverk och design. Till exempel så föregicks byggandet av stommen av själva tapetserararbetet vilket är ovanligt inom möbeldesign idag.” 

Foto: Andreas Nobel

Åke Axelsson, 2021

Till utställningen Åke Axelsson – möbler, miljöer, hantverk och industri under åtta decennier, på Stockholms Auktionsverk. Tygerna vi klädde möblerna i har Åke själv samlat på sig under åren och är inhemskt vävda av svensk lin och ull. 

Foto: Stockholms Auktionsverk